RESUM I JORNADA DE MINDFULNESS I EDUCACIÓ

 

Dissabte 24 de febrer de 2018 es va celebrar la I Jornada de Mindfulness i Educació organitzada per Som Mindfulness, amb el títol “Introduint mindfulness a l’escola”., adreçada exclusivament a docents i equips directius de centres escolars.

Professionals arribats de les comarques de Lleida, Tarragona i Barcelona van poder conèixer de mà dels responsables dels projectes de mindfulness a Fundació Collserola, Escola IPSI i IES El Caminàs 3 projectes “en construcció” amb temps i estratègies ben diferents per adaptar-los al tarannà i valors de cada institució, cadascun aplicat a un grup d’edat diferent: infantil-cicle inicial, primària i secundaria.

        

En el debat posterior, moderat per l’editor i escriptor Agustí Paniker, es van explorar les motivacions, les expectatives i les experiències que van modelant els projecte a mida que es va avançant en la seva aplicació.

Després de la pausa, docents que practiquen mindfulness i el faciliten als seus alumnes (de les escoles Lestonnac Barcelona, Vedruna Vall, IES Jaume Almera i Escola IPSI) van compartir la seva experiència personal sobre els canvis que han experimentant, en tant que docents i als seus grups, a l’integrar mindfulness a l’aula, destacant la importància del modelatge.

La jornada va finalitzar amb d’una sessió de mindfulness (role play) per a alumnes de primària, segons el mètode Eline Snel impartir per Elisenda Pallàs de Som Mindfulness.

Compartim algunes de les reflexions finals…

“Cada moment és una oportunitat per a practicar mindfulness”

“En la pràctica de mindfulness no hi ha destinació, hi ha vivències i aprenentatges”

“Mindfulness és una manera d’estar al món… mou-te i el camí apareixerà”

Tens més preguntes? Pots posar-te en contacte amb nosaltres escrivint-nos a info@sommindfulness.com. Properament compartirem continguts i reflexions de la jornada a la pàgina web i als nostres comptes en xarxes socials. Segueix-nos a facebook i twitter.

Facebook www.facebook.com/sommindfulness

Twitter. https://twitter.com/sommindfulness

 

Altres continguts I Jornada Mindfulness i Educació:

Fotos

Videos

Descarregar program jornada (PDF)

Amb el suport de

Editorial Kairós            Sloyu Mindfulness                 Método Eline Snel en España